Clock golf ( Begrænset parti )

ClockGolf kan anlægges i alle forbindelser og henseender. ClockGolf’s dekorative urskive er udformet i eksklusivt håndhugget granit, og kan tilpasses enhver have, så den falder naturligt ind. Ligeledes kan virksomheder, hoteller og golfklubber mv. gøre brug af ClockGolf’s øjenfaldende og eksklusive design, og gøre den til en del af deres kultur.

En elegant træningsbane der både byder på hygge for alle aldersgrupper og ikke mindst konkurrence og underholdning for dig og dine gæster. Alle kan være med til spillet, selv børnene, samtidig med at alle bliver udfordrede, hvad enten de er garvede golfspillere eller ej.

Clock golf er en ideel måde at træne sine korte putts. Som det ses på billedet, så er hullet ikke placeret i midten, hvilket vil sige at du træner en ny distance for hvert sted du står.

Produktet er udført i eksklusive materialer og den bedste kvalitet af kunstgræs på det danske marked. Selve urskiven er lavet af håndhugget granit og tallene 1 til 12 er sandblæst i granitten. Selve ”urskive”-stenen fås i en sort (Black Galaxy) eller grå (China Dark Grey) højglanspoleret granit.

Clock golf har en dimension på 4,40 meter i diameteren.

HISTORIE

​Spillets historie

​I 1800-talllet begyndte golfspillet for alvor at brede sig i Storbritannien, hvor anlæggelsen af ”nymodens” jernbaneskinner gjorde det muligt for en billig penge at bringe borgerskabet ud til de ofte fjerntliggende golf-links. Men samtidig havde Englands overklasse behov for at dyrke dette charmerende spil på en mere intim og knapt så anstrengende måde.

​En ukendt, men kreativ, person fandt på at indrette en ”Green” formet som en urskive med 12 startsteder svarende til dagens timer. Golf-hullet blev placeret tilfældigt på ”urskiven”, således, at afstanden til hullet fra de 12 teesteder alle var forskellige.

​Især i de adelige slotsparker på blev, der etableret ”Clock-Green”s, og det blev en yndet beskæftigelse for disse adelige at spille ”Clock-Golf”.

En af Dronning Victorias yngre sønner, Hertugen af Connaught, var ivrig golfspiller, og hans datter Prinsesse Margaretha slægtede sin far på, når det gjaldt denne sport. Og naturligvis ”smittede” hun sin forlovede – og senere ægtemand – Kronprinsen af Sverige, så han blev ligeså bidt af golf som sin britiske familie.

Et af kronprinseparrets børn var Ingrid, den Ingrid som senere blev en af Danmarks populæreste dronninger. Som bekendt var hun også meget optaget af golfspillet, og da hun tog sommerophold på Gråsten Slot, indrettede hun her den første danske ”ClockGolf”. Et sted hvor hun give sine børn og børnebørn de første instruktioner i ”det ædle spil”.

​For nogle år siden blev der anlagt en ”ClockGolf” i forbindelse med Danmarks Golfmuseum, så enhver gæst på Munkebjerg Hotel med udsigt over Vejle Fjord kan prøve denne sjove og underholdende form for golf.​

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *